Miten tulen hoitohuoneelle

 

Hoitoihin tullaan varaamalla aika. Tällä hetkellä aikoja on saatavilla arkisin ja viikonloppuisin. Ilta- ajat ovat yhtälailla mahdollisia työssä käyvälle. Varaa aika s.postitse, viestillä tai yhteydenottokaavakkeen kautta. Olen myös sosiaalialan töissä, joten hoitoaikoja on sen mukaisesti.

Tullessasi moderniin vyöhyketerapiaan (MVT) tai tunnin kestävälle hoitoajalle, voit jo hoitoaikaa varatessa alustavasti kertoa millaisista fyysisistä oireista on kyse, se auttaa hoidon valmistelussa ja voimme käyttää hoitoaikasi paremmin tilanteen mukaiseen hoitoon.

Aina ei ole tarve käsitellä ja hoitaa koko kehoa, vaan voidaan keskittyä ongelma- alueiden avaamiseen. Näin varsinkin hoitovalikoiman lyhyemmissä hoito- ajoissa. Tulevaa synnytystä valmistelevilla ja avaavilla hoidoilla on myös omat suositukset ja käsittelyväli.

Vyöhyketerapiaan on joitain esteitä, jolloin hoitoa ei suositella, kuten raskauden alkuvaihe, akuutit tulehdustilat ja kuume, syöpähoitojen aikana tai vaikeat mielenterveyden häiriöt, jos sairauden hoito ei ole tasa-painossa.

Pidemmissä hoitoajoissa on aina kattava haastattelu elämäntilanteen kartoittamiseksi ja sen mukaan tehty nyt- hetkeen perustuva kehoterapia hoito.

Mahdollisten kehollisten oireiden alkamisen ajankohta on hyvä huomioida, koska kehoa ja tunnemuistia aktivoidaan aina ulkoa sisäänpäin eri ikäkausille.

On hyvä muistaa, milloin esimerkiksi päänsärky tai tai muu kehollinen oire alkoi vaivata. Mitä tapahtui ennen kuin oireet alkoivat? Kehoa ja tunnemieltä lähdetään palauttamaan niihin hetkiin.

Hoitomuodot

Moderni vyöhyketerapia (MVT)

Modernissa vyöhyketerapiassa (MVT) aktivoidaan kehon omia itsesäätelymekanismeja ja paranemisprosesseja. Tämä tapahtuu avaamalla kehoa lempeästi vyöhykeratahieronnalla ja kaksipistepainannalla.

Kehon annetaan rentoutua ja tasa- painottua. Hoito tehdään koko keholle. Hoidossa käsitellään sekä vyöhykeradat, että lukkotasot. Hoito etenee aina nyt- hetken tilanteen mukaisesti kehoa kuunnellen. Koko kehon hoitoon kuuluu korvan ja jalanpohjan heijastealueilta hoitaminen.

Tunnevyöhyketerapia (TVT)

Tunnevyöhyketerapia (TVT) perustuu tunnetraumojen purkamiseen ja vapauttamiseen kehosta. Taustalla toimii ihmisen elämänkaari ja eri ikäkausille sidottu tunnemuisti.

Keho heijastaa lopulta koko elämänkaarta ja perimää. Hoidoilla voidaan vapautua pidempään jatkuneista tukoksista ja päästään syvälle elämänkaari- ja kehomuistiin.

Tunnevyöhyketerapiassa käsitellään koko kehoa nyt- hetken tilanteen mukaisesti, avaamalla aina ulkoa sisälle päin.

Muita hoitomahdollisuuksia

Vyöhykeratahieronta on hoitomuoto, jossa keho käsitellään ja avataan kokonaisvaltaisesti. Tässä hoitomuodossa ei kuitenkaan tehdä alkukartoitusta tai täytetä hoitokorttia. Vyöhykeratahieronta sopii rentouttavaksi hoidoksi kenelle vain.

Hoitovalikoimasta löytyy myös hoitoja, jotka kohdentuvat odottaville ja synnyttäville äideille. Silloin kehoa rentouttavat ja avaavat hoidot tehdään tietyiltä hoitopisteiltä ja ajoitetaan synnytystä aktivoivaksi hoitosarjaksi.

Lisäksi löytyy enemmän perinteiseen vyöhyketerapiaan kuuluvia hoitoja, joissa käsitellään vain jalkaterät tai vastaavasti keskitetään hoito niska- kaula alueelle.

Tunnevyöhyketerapia (TVT)

Alkukartoitus

Tunnevyöhyketerapia alkaa alkukartoituksella, jossa täytetään hoitokortti. Ennen varsinaista kehohoitoa käydään läpi senhetkinen elämäntilanne kokonaisvaltaisesti ja katsotaan, minkälaisia asioita nousee pinnalle nyt- hetkessä. Hoidon alussa käydään läpi sekä kehon tuntemukset, akuutit kipualueet, että tunneprosessia, käyttäen apuna elämänkaaritaulukkoa.

Tunnevyöhyketerapia on reaaliterapiaa ja aito ja rehellinen itsensä kohtaaminen joka hetki antaa usein parhaimman tuloksen hoidolle. Alkukartoituksessa muodostuu käsitys senhetkisestä hoitokerrasta ja hoitokorttiin kirjataan hoitosuunnitelma.

Hierontapöydällä hoito tapahtuu akuutteja kiputiloja avaten ja hoitaen.

Tunnevyöhyketerapiassa hoidetaan koko kehoa avaavasti vyöhykeradoilta sekä käytetään lisäksi korvan ja jalkaterän heijastejärjestelmiä.

Miten hoito tapahtuu

Hoito tehdään hieronnalla ja kehon pisteitä polaarisesti painamalla. Vaikka hoito on kevyttä ja hienovaraista, on vaikutus kehoon usein voimakas ja tuntuva. Koko keho hoidetaan päästä varpaisiin.

Tunnevyöhyketerapiassa edetään aina nyt- hetkessä lempeästi ja kehoa avaavasti hoitaen akuutteja ja pinnalla olevia kipualueita.

Kehon lukkotasot ja ulosmenotiet pidetään auki, jotta keho voi joka kerralla avautua ja työstää itseään myös syvemmältä. Pinnalla olevat kipualueet “polarisoituvat” aina syvemmälle kehon tunnemuistiin.

Tunnekuuntelu ja tunneprosessi

Kehon kautta avautuva tunnemuisti voi nousta tietoisuuteen ensin unien kautta ja sitten hoidon jälkeen myöhemmin kotona. Tässä olemme kaikki kuitenkin yksilöllisiä. Hoitojen välillä on hyvä olla avoin oivalluksille ja kääntää katse sisäänpäin, omiin tuntemuksiin.

Ensimmäisiä tavoitteita varsinkin stressaantuneelle keholle ja mielelle on auttaa kehoa löytämään hyvä unirytmi, jotta keho sitä kautta voi riittävässä levossa alkaa palautua ja hakea luonnollista tasa- painoa. Syvä rentoutuminen ja kehon avautuminen hoidon myötä edesauttaa kehon omaa itsesäätely- ja palautumisjärjestelmää.

Tunnevyöhyketerapian jälkeen on hyvä juoda vettä ja antaa itselleen mahdollisuuksien mukaan aikaa lepoon ja itseoivallukseen.

Kokemus tunneprosessista syvenee ja vahvistuu usein hoitojen myötä. Tunnevyöhyketerapiassa tunne/keho/mieli käy tunneprosessia läpi tunteiden dynamiikan mukaisesti. Kerroksittainen tunteiden prosessointi kuuluu hoitoon.

Kipualueet avautuvat keho/tunne/mielessä vähitellen. Ihmisestä tulee oman elämän prosessin kulkija, joka peilaa, tiedostaa ja oivaltaa itseään yhä syvemmin. Silloin itse elämä toimii oman sisäisyyden peilinä ja nostaa pintaan monenlaisia peilauksia, jotka saavat oman kehon ja tunnemielen reagoimaan.

Tunnevyöhyketerapia ylläpitää elämänprosessia ja auttaa kehoa itseään pysymään auki ja itseään parantavassa prosessissa. Hoito aktivoi monia kehon omia itseparannusjärjestelmiä.

Tunnevyöhyketerapialla kohti syvempää yhteyttä omaan itseen ja identiteettiin

Käsittelemätön menneisyys ohjaa tavanomaisesti hyvin tiedostamattomasti ja näkyy kehossa erinäisinä kiputiloina ja jännityksinä. Käsittelemättömät elämänvaiheet vievät myös paljon energiaa nykyhetkeltä. Mielessä voi olla esimerkiksi tyhjyyden tunne tai elämälle ei tahdo löytyä syvempää merkitystä. Saatamme tuntea itsemme vieraaksi omalle itselle ja ehkä elämme jonkun muun elämää. Myös alituinen kiire ja suorittaminen voi viedä voimat kehosta ja pitää painopisteen suorittavassa mielessä.

Keho liikkuu terapian edetessä pinnalta lukkojen kautta syvemmälle. Suojamekanismeilla on alun alkaen ollut tarkoituksensa, joten keho on viisas ja suojaa meitä edelleen, kunnes olemme valmiit oivaltamaan ja näkemään syvemmin suojassa olleet kokemukset ja vapauttamaan ne.

Tunnevyöhyketerapia on reaaliterapiaa

Tunnevyöhyketerapia (TVT) on reaaliterapiaa, jossa ihminen itse oman lisääntyvän oivalluksen ja syvemmän itsetuntemuksen kautta ohjaa prosessia eteenpäin.

Terapeutti ei yliymmärrä tai tulkitse toisen sisäisiä tiloja, koska ne kuuluvat vain ihmiselle itselleen. Jokaisen oma prosessi etenee myös parhaiten aidon kohtaamisen kautta, jossa kaikki sisältä nouseva auttaa aina syvempään oivallukseen omasta itsestään.

Jokaisen meidän sisällä on monenlaisia patoutettuja tunteita ja tunnevyöhyketerapian tarkoituksena onkin aidosti ja rehellisesti kohdata ja prosessoida kaikkea sisältä nousevaa sellaisenaan, tämä vasta avaa ja auttaa kehoa vapautumaan menneisyyteen sidotusta energiasta ja tunnetraumoista. Keho vapautuu jännityksistä, kivuista ja säryistä.

Aito tunneprosessi laittaa sisälle padotut kokemukset ja tunteet liikkeelle ja keho saa mahdollisuuden vapautua.

Hoito etenee oman oivalluksen kautta

Tunnevyöhyketerapiassa tulet enemmän tietoiseksi omista kipupisteistä ja haastavista tunteista, jotka tulevat pinnan alta näkyväksi ja kohdatuksi. Kehosta purkautuneet tunnelukot tuodaan myös mielen tasolle ja niille löytyy yhteys elämänkaaren ja kehon ikätasoille. Tiedostaminen vapauttaa ja avaa sekä kehon että mielen.

Hoito etenee kehoa kuunnellen

Kehohoidon tarkoitus on palauttaa keho ja elämänprosessi nyt- hetkeen. Elämänprosessi antaa mahdollisuuden jatkuvalle uudistumiselle ja kasvulle. Olo alkaa keventyä ja elämälle löytyy oivaltamisen kautta syvempi merkitys, rauha ja ymmärrys.

Hoito tapahtuu kehoa avaamalla ja tunnemuistia herättelemällä. Kivut avautuvat keho/tunne/mielestä vähitellen, aina ulkoa sisällepäin. Ihmisestä tulee oman elämän prosessin kulkija, joka peilaa, tiedostaa ja oivaltaa itseään yhä syvemmin.

Tunnevyöhyketerapia avaa tietä syvemmän aidon identiteetin löytymiselle ja oman kehon rajojen tiedostamiselle ja samalla tulet yhä enemmän siksi, joka olet.

Minkälaisia asioita tunnevyöhyketerapian kautta voi kohdata, hoitaa ja vapauttaa?

Tunnevyöhyketerapian ja tunneprosessoinnin kautta voi vapautua monista syvälläkin olevista epä- tasapainotiloista, kuten peloista, uupumuksesta, masennuksesta, ahdistuksesta ja monista muista haasteista, jotka nykyhetkessä tai pinnan alla vaikuttaa elämänlaatuun.

Apua voi saada esimerkiksi alkoholismin jättämiin tunnelukkoihin tai omien riippuvuuksien purkamiseen. Läheisriippuvuus ja hylkäämisen tunnetrauma esimerkiksi juontavat juurensa usein syvältä tunneperimästä. Tunnevyöhyketerapian voi ajatella auttavan kaikenlaisiin epä-tasapainotiloihin tunteiden/kehon ja mielen kokonaisuudessa.

Tunnevyöhyketerapiassa on mahdollista käsitellä, purkaa ja vapauttaa eri ikätasoille sidottua energiaa.

Keho peilaa lopulta koko elettyä elämää ja perimää.

Varhaisimmat pelot esimerkiksi löytyvät vasta syvältä häntäluun pisteistä, joita ensin hoidetaan kehon uloimmista järjestelmistä ja jalkaterästä. Prosessin edetessä pelot alkavat vapautua myös koko kehon järjestelmästä, jolloin meillä hyvin kirjaimellisesti voi olla “pelko perseessä” eli aktiivisena selkärangan alimmissa nikamissa. Silloin meidän viisas kehomme on kuitenkin jo valmis ne kohtaamaan. Keho palauttaa luonnollisessa rytmissä myös perusturvallisuuden tunnetta pelkojen kohtaamisen ja vapauttamisen kautta. Rintakehän syvästä järjestelmästä avataan monia tunnealueen tukoksia ja kokemuksia. Kasvot taas tuovat lopulta näkyviin aidon tunneidentiteetin ja auttavat vapautumaan syvästä häpeän tunteesta.

Keho avautuu ensin n.s lukkotasojen kautta ja usein navan korkeudella oleva 6-lukko suojaa esimerkiksi lapsuuden kokemuksia, kunnes olemme valmiit näkemään, kohtaamaan ja prosessoimaan enemmän. Lapsuuden kokemusten hyväksyminen on voimauttavaa, parantavaa ja vahvistaa omaa identiteettiä. Kehon elämänvoima palautuu nykyhetkeen.

Tunteiden aito kohtaaminen ja prosessointi

Tunnevyöhyketerapia antaa mahdollisuuden kohdata itseään hyvin syvällä tasolla, mutta silti turvallisesti. Kehomme on viisas ja säätelee käsittelynopeuden. Tunnevyöhyketerapiaan liittyy hyvin keskeisesti tunteiden dynaaminen prosessointi. (kts ihanat kamalat tunteet) Tunnevyöhyketerapiassa kohdataan rehellisesti kehoon tallentuneet tunnelukot, jotka nousevat pintaan kerroksittain tunneprosessia kulkien.

Tunnevyöhyketerapiassa kohdataan nyt- hetki sellaisenaan.

Monet sekä fyysiset että psyykkiset kiputilat ovat luonteeltaan psykofyysisiä ja niitä voidaan lähestyä kehon kautta kokonaisvaltaisesti.

Tullessaan tunnekehoterapiaan, voi aina luottaa siihen, että käsillä oleva hetki avaa oikeat asiat pinnalle, mitään ei tarvitse yrittää etukäteen analysoida tai miettiä.

Ihmisen mieli tyypillisesti lähtee selittelemään tai järkeistämään asioita, mutta tunnevyöhyketerapiassa kohtaaminen tapahtuu suoraan ja välittömästi tunnemuistin ja kehon kautta, jotka reagoivat aina nyky- hetkeen reaaliajassa.

Tunnevyöhyketerapiassa saa aina olla juuri sellainen, kun sillä hetkellä on ja puhua pinnalla olevasta tunteesta käsin. Oivallus on lopulta aitoa ja sisäsyntyistä ja tulee usein esiin aidon tunteiden kohtaamisen ja prosessoinnin takaa.

Tunnevyöhyketerapian elämänprosessi on kaikkia varten, jotka haluavat tulla takaisin omaksi itsekseen ja vapauttaa menneisyyteen sidotun energian nykyhetkeen. Tunnevyöhyketerapiaan tulemiseen ei tarvitse olla erityistä syytä tai edes haasteita elämässä. Hoidot palauttavat kehon tasa- painoon ja auttavat omaan itseen tutustumisen prosessissa. Läsnäolo ja rauha tulevat kehon ja tunteiden kautta ja lisääntyvät vähitellen.

Tunnevyöhyketerapia 120min/ 60e

Modernissa vyöhyketerapiassa (MVT)

(MVT) on hyvinvointia lisäävää, ennaltaehkäisevää ja rentouttavaa. Keho vapautuu monista pinnalla olevista kiputiloista, stressistä ja epä- tasapainotiloista ja hakeutuu luonnolliseen tasa- painoon. Kehon oma itsesäätelyjärjestelmä palautuu taas toimimaan paremmin ja parantamaan itse itseään.

“(MVT) on kehon energiatasapainotusterapia, jossa kehon muistitunnetila ja kehoon lukkiutuneiden elämänkaaritapahtumien tietoisuuteen saattamisella on olennainen merkitys. Vyöhyketerapia perustuu kehossa olevaan sähkömagneettikenttään ja tähän sisältyvään informaatioon.”

Miten hoito tapahtuu?

Hoito alkaa aina hoitokortin täyttämisellä, elämäntilanteen kartoittamisella sekä tunnemuistin avaamisella keskustellen. Hoitopöydällä kehosta tehdään anamneesi ja itse hoito etenee aina nyt- hetkessä akuutteja hoitopisteitä availlen. Kehoa avataan lempeästi vyöhykeratahieronnalla ja kaksipistepainannalla.

Kehoterapia lähtee aina nyky- hetkestä ja etenee akuuttien pinnalla olevien kipupisteiden kautta syvemmälle. Kehoa pidetään auki n.s lukkotasoilta ja mahdollistetaan kipujen avautuminen ja liikkuminen sisältä ulospäin. Käsittelyyn kuuluu myös heijastealueilta hoitaminen.

Positiivisia muutoksia on mm:

Moderni vyöhyketerapia on hyvin rentouttava hoitomuoto. Hoito vaikuttaa lihasjännityksiin ja kireyteen. Kehoa käsitellessä verenkierto tehostuu sekä suoraan kipualueilla, että heijastealueilta hoidettaessa heijastealueiden kautta.

Fysiologisesti hoito vaikuttaa myös kehon aineenvaihduntaan ja puhdistumiseen, jolloin kehon kuona- aineet lähtevät liikkeelle. Kehon käsittely vaikuttaa myös hormoni tuotantoon ja vahvistaa kehon omaa immuunipuolustusta.

Hoitomuoto sopii kaikenikäisille. Sillä on saatu apua sekä akuutteihin että kroonisiin särky- ja kiputiloihin. Vyöhyketerapian menetelmin voi lähteä hakemaan apua mm seuraaviin häiriötiloihin:

Unettomuus, stressi, ja sen liitännäisoireet.

Nivel- ja lihassäryt

Niska- ja hartiavaivat

Iskias

Päänsäryt, migreeni

Ongelmat raskauden alkamisessa (tunneprosessien läpiviemistä, tunnetraumojen purkamista ja kehon avaamista)

Hormonaaliset ongelmat

Selkäkivut ym

Moniin eri vaivoihin on löydettävissä oma vyöhyketerapeuttinen painelukaavio. Pääsääntöisesti kehoa hoidetaan kuitenkin aina lempeästi kehon lukkoja avaamalla, niin että keho lähtee luontaisesti avautumaan syvemmälle.

Akuutit kipupisteet ovat pinnalla ja kauemmin kehoa vaivanneet tukosalueet taas syvemmällä kehon tunnemuistissa, jolloin prosessointi vie enemmän aikaa.

Modernissa vyöhyketerapiassa keinoina on:

Vyöhykeratahieronta.

Vyöhyketukosten polaarinen painanta sekä mahdollisesti kehomagneettien käyttö avaamaan ja pitämään auki tunnealueita kehon sähkömagneettisella kentällä.

Elinheijasteista hoito eri järjestelmissä. (korvat, jalanpohjat, koko keho)

Kyseessä on koko kehon hoito, voimaa tai kivun kautta stimulointia ei tässä hoidossa käytetä, vaan hoito on kivutonta, hellävaraista ja rentouttavaa.

Jo yhdellä hoitokerralla voidaan saada helpotusta akuutteihin pinnalla oleviin kiputiloihin, mitä kroonisempia ja pitkään jatkuneempia oireet ovat, sen syvemmälle on usein kehon tunnejärjestelmässä ja elämänkaaressa avauduttava.

Hoitosarjat pitävät prosessia käynnissä ja kehoa auki muutoksen mahdollisuudelle. Hoitoja tehdään useimmiten 3-4 vkon välein. Akuuttia vaivaa voi ensin hoitaa useamminkin.

Jokaiselle hoidolle tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma.

Moderni vyöhyketerapia 1,5h/ 50e

Muita hoitomahdollisuuksia

Raskauden loppuvaiheen hoidot:

Vyöhyketerapialla voidaan edesauttaa ja aktivoida kehoa tulevaan synnytykseen. Hoidossa käsitellään tietyt alueet kehossa. Hoidot tehdään ensin viikon välein, jos synnytykseen on aikaa kuukausi. Ennen laskettua aikaa hoidot voi ajoittaa kolmen päivän välein.

60min/40e

Koko raskauden ajan heti sen alkuvaiheen jälkeen voi ottaa turvallisesti vastaan modernia vyöhyketerapiaa tai vyöhykeratahierontaa. Tämä pitää kehoa auki raskauden ajan sekä rentouttaa ja helpottaa kehon kiputiloja.

Moderni vyöhyketerapia, hoitovaihtoehtoja:

Hoitovalikoimassa on myös hoitovaihtoehtoja, jotka tehdään esimerkiksi vain jalkaterään ja tietyllä intentiolla. Nämä hoidot voidaan ottaa vastaan vaikka arkivaatteet päälle ja rentoutusmielessä. Jalanpohjan käsittelyllä on nopea ja hyvää tekevä vaikutus jalkaterän lisäksi koko kehoon.

Myös niska- hartiaseudulle voidaan tehdä rentouttava hoito, joka avaa niska- kaula alueen jännityksiä, koko kehon hoito myös heijasteilta on usein kuitenkin tehokkainta.